Layan YouTube ini! Ianya mampu mengubah hidup anda...!!!

Ahad, Julai 06, 2008

CONSULTANT MANAGEMENT SALES SYSTEM (CMSS)

Muka utama - apabila login di cmss.maa.com.my

Salam dan bertemu kembali......... Skrg nak citer skit tentang satu sistem yang telah dibangunkan oleh MAA utk kemudahan setiap consultant iaitu - CONSULTANT MANAGEMENT SALES SYSTEM (CMSS)

Sistem yang dibangunkan dengan kos hampir RM4 juta ! ini memang telah banyak memudahkan semua perunding MAA untuk membuat semua urusan berkaitan insurans. Bagi consultant atau mereka yang bakal jadi consultant MAA - terutama yang IT SAVVY (betul ke eja ni) - CMSS telah memberi satu kemudahan untuk mereka menjalankan perniagaan mereka.

Dengan alamat http://www.cmss.maa.com.my - consultant boleh login dengan menggunakan kod agen masing2 dan boleh membuat hampir semua urusniaga / pertanyaan berkaitan MAA.

Antaranya - consultant boleh membuat search dan mendapatkan info terkini tentang client mereka yang perlu membuat renewal polisi pada bulan tersebut. Searching boleh dilakukan dengan menggunakan nombor polisi, nama, ic atau jenis plan yang diambil. dan carian ini boleh di download dalam bentuk excell, text, pdf dan banyak jenis file lagi.

Consultant juga boleh membuat semakan tentang segala kursus / seminar / pekeliling / memo yang dikeluarkan oleh MAA secara dalam talian - pendek kata segalannya ada di CMSS. (mcm kata nabil - itu pendek yang kata, panjang tak kata apa2 ke :) hehehe)

Dan yang paling best - bonus tahunan pun dapat disemak dari semasa ke semasa secara dalam talian dengan menggunakan CMSS.



Jadi kepada meraka yang masih berkira2 dan masih menimbang2 nak pilih syarikat mana untuk menjadi perunding insurans / takaful - jgn dok pikir panjang2 dah............ pilih sahaja MAA dan anda pasti berpuas hati dengan apa yang MAA tawarkan kepada anda.

selamat berjuang dan happy selling

salam

haris
 
;