VCA perlukan anda.....

Khamis, April 16, 2015

terbaru dan terhangat! Produk Pelan Kemalangan Diri seumpama nya di dunia - Patina 2016

Salam

Posting kali ni, nak update tentang pelancaran produk terkini yang terbaik di pasaran. Pelan Kemalangan Diri MAA Takaful (MAA Takaful Personal Accident) ~~ PATINA 2016.

Pelan ini menawarkan 6 Pelan yang meliputi perlindungan seperti berikut :-

1) Kematian Biasa
2) Kematian / TPD Akibat Kemalangan
3) Medical Reimbushment
4) Rawatan Tradisional / Alternatif
5) Elaun akibat MC dari kemalangan

dan yang bestnya - ianya bermula dari pakej x sampai pun 60 sehari. harga mampu milik rakyat Malaysia.
Hanya syarikat Malaysia yang memahami rakyat Malaysia :)

ayuh subscribe pelan 1,000,000 (satu juta) bersama MAA Takaful.


Patina 2016 - hanya yang terbaik dari MAA Takaful


salam

haris
Rabu, April 08, 2015

Ride Santai Gang2 GTR BKF

Salam

Tarikh : 4-5 April 2015
Sasaran : Cameron Highland
Kekuatan : 10 GTR Gang2 BKF

alhamdulillah berjaya lagi misi ride santai dari kl - karak hway - sg koyan - cameron - simpang pulai - sungkai - shah alam :)
bermalam di Cameron. Santai bersama BBQ dgn gang2 yg super sporting........ memang best dan terbaik sgt lah heheehheheh :)

jarak total kalu ikut google map dalam 500++ km tp aku rasa lebih... lupa nak set kat moto sblm bertolak heheheh

terima kasih kat kengkawan gang GTR BKF ... memang terbaik trip kali ni..... 
ride ramai2... lepak ramai2... minum teh ramai2..... BBQ ramai2... sembabg sampai pagi ramai2 hehehehe :)

nnti leh plan utk next trip lagi....ride single atau darling ride... semua bole :)

ini route kali ni.................. fuh.....



berhenti breakfast kat lemang tokki kejap.....
berhenti isi minyak kat Ringlet Cameron. Kawe paling lambat sampai sb kawe paling slow huhuhu :D
minum teh ombak rindu hahhahaha :)
melepak ptg tu bila dah sampai kat homestay... mmg terbaik memori ni.........
fuh.. tgk api pun dah tau hebat nya BBQ kali ni....
semua binatang dalam dunia ada bakar ini kali...............
ni gambar sebelum turun balik ikut simpang pulai
gambar sblm bertolak kelik !

dengan Presiden BKF :) terbaik lah boss.....
salam

haris
Rabu, April 01, 2015

Malam Anspirasi Kuala Lumpur

Tarikh : 30 Mac 2015 (Isnin)
Tempat : Hotel Vistana, Kuala Lumpur
Masa : 7.45 pm ~ 11.30 pm


Alhamdulillah, Majlis Malam Anspirasi Kuala Lumpur 2015 telah berlangsung dengan meriah dan jayanya :) Dengan kehadiran lebih dari 100 org penerima award untuk Consultant MAA Takaful di Kuala Lumpur, sesungguhnya ia sama sekali menyuntik semangat para consultant yang telah bekerja kuat di sepanjang 2014.

Majlis di hadiri dan dirasmikan oleh EVP MAA Takaful, Encik Saiful Nizam Esahak. Bersama dengan top management lain seperti Encik Shahrul Nizam, En Philip Wong bersama barisan CMC Kuala Lumpur.

Majlis bermula dgn ucapan ringkas tp penuh dgn motivasi dari Tuan EVP dan seterusnya merasmikan Malam Anspirasi ini....... 

Antara wakil VCA yang menerima hadiah pada malam tersebut :-

1) Encik Hishamuddin
2) Encik Azizie
3) Encik Afzainizam
4) Encik Akmal Zaman
5) Encik Farid Siraj
6) Encik Hazril
7) Encik Raimi
8) Puan Rohani Samad
9) Puan Lily Saliza
10) Puan Fazila Mustapha
11) kawe sendiri :)

Tahniah kepada semua Qualifiers yang telah terima award pada malam tersebut. Anda semua yang terbaik dari yang terbaik di VCA. Good luck untuk tahun 2015 ini!!! 

Kejayaan Pasti Milik Kita. Kejayaan Pasti Milik VCA Members!



EVP di ucapan perasmian....terbaik boss !
Awardees dari VCA. wakil VCA ada pada setiap anugerah pada malam tersebut 
Puan Fazila dgn awardnya :)
Akmal Zaman. Stiap tahun terima award. tahniah !
Abg Eric ! terbaik 
pejuang utama VCA - En Farid Siraj
steady bro afzai. pastikan next year naik pentas lagi !
remy - close dgn hanya senyum sahaja...........
hazril - another champion in making !
group photo VCA bersama EVP... tkasih boh!
hehehehe.. kawe tu baju meroh tu....
amboi... enjoy sakan nampak !
VCA SENTIASA TEBAIK !
lagi satu candid group photo
salam

CMC Haris
Khamis, Mac 26, 2015

Contest VCA 100 kes 2014 - ke Medan Indonesia kita...................

Salam

Tarikh : 23 - 25hb Mac 2015
Tempat / Lokasi : Medan, Sumatera Utara Indonesia
Kekuatan : 6 orang (CMC Haris, En Farid, En Afzai, En Hazril, En Raimi dan En Eric)

Alhamdulillah Qualifiers untuk contest 100 kes VCA 2014 telah di bawa ke tempat seperti di janjikan.... mana lagi kalu bukan Medan Indonesia. Dengan menaikit pesawat kepunyaan Tony Fernandes, jogho2 VCA berangkat seawal jam 7.40 am waktu Malaysia Barat  (rujuk kamus BM - Kelate) jika tak paham perkataan Jogho heheheh

Smpai di airport baru Medan Kuala Namu jam 7.40 am waktu indonesia barat hehehehehe... di ambil oleh tour guide yang kenal lama dah - pak marwan. lepak pekena nasi padang dulu sebelum bergerak terus ke destinasi pertama - Danau Toba :)

jarak x jauh pun......... tp jalan mmg perghhhhhhhhhhhh...... teruk beb.. hampir 5 jam baru smpai :( penat di buatnya. smpai2 terus cek in hotel kat Danau Toba ni iaitu DANAUTOBA INTERNATIONAL COTTAGE :) lepas je cek in - naik kapal ke pulau samosir. dlm 45 min perjalanan. jumpa siapa lagi di sini kalau bukan suku Batak. tapi suku batak kali ni dah insaf. dah x makan org dah hehehehehe :) balik bilik dan acara kembali bebas (penat sebenarnya seharian di lambung dalam kereta hehehe)

Esoknya - lewat pagi cek out hotel dan terus bergerak ke satu tempat utk melihat air terjun si piso piso :) yg menarik air terjun ni - ianya datang ntah dari mana puncanya :) tiba2 je terpancut je airnya..... cuma nak boleh sampai ke air terjun ni.. mmg lagi skali di hentak, di lambung, di seret sepenuhnya dalam kereta heheehe akibat jalan yang mmg perghhhhhhhhhhhhhhhhh..........

pastu gi makan di Desa SiTungging. bestnya sebab makan ikan segar yang di tangkap dalam sangkar dan di goreng garing serta di bakar. pakcik kasi 5 bintang utk lauk dan suasana yang terbaik ini !!!!

pastu gerak balik ke Medan melalui bandar buah Berastagi :) jalan lagi skali mmg lah pergh............ aku layan buku sahaja sambil kena lambung betul2 dlm kereta hehehehe :)

sampai shj terus cek in di Emerald Hotel Medan. terbaik VCA berikan pada jogho2 nya hehehehe... dan rehat lah sepeenuh nya akibat letih perjalanan :)

esok last day - ke mana lagi kalu bukan ke pasar ikan utk temankan jogho2 berbelanja membeli buah tangan kpd org2 tersyang mereka :) aku? hanya beli buah avocado dan sehelai baju Harley :) dah x tau nak beli apa dah..........................
dan kami pulang jam 8.40 pm waktu indonesia barat bersama pesawat tony fernandes lagi skali bersama kenangan MANIS yang pasti kekal dalam memori setiap yang layak :)

Jumpa lagi tahun depan.............. insyaAllah ke Krabi kita................. VCA torbaikkkkk !!!! terima kasih VCA dan terima kasih MAA Takaful :)

menu hari pertama... apa lagi kalu bukan lauk nasi padang :) terbaik 
classic gambar ni :) dalam bot menuju pulau samosir :) 
depan rumah org batak. yg dlm gambar tu melayu malaysia, bukan batak heheheheh :)
monorel... eh silap.. monumen di Pulau Samosir 
Danau Toba - kedalaman 450m, luas 1707 km persegi. jarak 56 batu  X 16 batu... besar doh.....
hehehehe ....... HORAS HORAS HORAS... bahawa batak yang maksudnya hensem hensem hensem heheheeh 
pic ni susah nak komen :) terlebih kreatif hehehehe
mmg cantik Danau Toba sebenarnya....... lagi2 kalu kebersihan di jaga sepenuh nya... sayang sb byk sampah :(
hehehehe............ shopping di pasar ikan. pilik pak.........
ini kat desa si tungging......... mmg terbaik lauk nya dan suasana restorannya :)
depan air terjun Si Piso Piso - hebat ciptaan Allah. leh buat je apa yang di nak. 
kedai yang kami makan yang best di Tongging :)
airport baru Medan. Kualanamu............. mmg pergh tebaik
muka2 kepuasan masa nak balik dah ni hehehehe

salam

HARIS 
 
;