Layan YouTube ini! Ianya mampu mengubah hidup anda...!!!

Jumaat, April 11, 2014

Kita melakukannya sekali lagi - MILLION DOLLAR AGENCY

Alhamdulillah.

KITA MELAKUKANNYA SEKALI LAGI.
PARA PEJUANG VCA MELAKUKANNYA SEKALI LAGI.
DAN AGENSI SEKALI LAGI MILLION DOLLAR AGENCY (MDA)
TAHNIAH !!! 

tiada yang lebih gembira dan membangga kan sebagai seorang CMC selain group nya sendiri mencapai Million Dollar Agency (MDA) untuk tahun ke-4 berturut-turut. yang lebih membangga kan kali ini di capai hanya dalam 1st Quarter 2014. satu sejarah baru untuk agensi :)

Saya sebagai CMC Valiant Consult Agency ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada MAA Takaful khasnya kepada pihak pengurusan kerana sentiasa menyokong kami 110%.

Dan terima kasih KHAS nya kepada para Jogho Jogho VCA yang menjadikannya satu lagi kenyataan untuk tahun 2014.

terima kasih dan TAHNIAH SEMUA

VCA - kearah 2.88 juta GFYP & 88 New Consultant untuk 2014

haris

Isnin, Mac 31, 2014

Lawatan ke Samsung Life Training Center, Seoul, Korea.....

Salam

Catatan kali ini khas ingin menceritakan tentang pengalaman lawatan ke Samsung Life Training Center yang di lawati semasa Platinum Leaders Meeting ke Korea Selatan awal mac hari tu......

lawat http://www.samsunglife.com/companyeng/index.html utk detail tentang company insurans terbesar di Korea Selatan ini.

Lawatan bermula pada hari ke-2 berada di Seoul ke Pusat Latihan nya. Memang canggih pusat latihan ini. di tambah pula dengan kemudahan hotel dan auditorium utk memudahkan agen2 menghadiri latihan dan perlu bermalam di sini.

Disambut oleh Pegawai tertinggi dan diberitahu ini satu-satunya insurans / takaful company yang melawat pusat latihan ini... wow... sb menurut beliau... samsung tak pernah menerima tetamu dari luar sebelum ini (terima kasih kepada Limra Malaysia dan training department MAA Takaful) yang menguruskan semuanya.....

Lawatan tamat dlm masa 1/2 hari... setelah survey dan tinjau2 keseluruhan bangunan - termasuk musium, agen lobby, auditorium, hotel, food court, relax area dan byk lagi... cool memang cool... terbaik lah...dpt ilmu yang berguna dan menarik sepanjang lawatan.....

layan gambar2 kat bawah lah utk lagi menarik! memang terbaik... terima kasih semua....


Pride in Samsung ! Local Company for Local People....

Macam kenal je baju putih tu heheeheheh

Platinum Leaders bersama CEO MAA Takaful.

Samsung Life Insurance Museum - utk letakkan agen2 yang x da sales hahahahha..... 
Dengan CEO MAA Takaful - En Salim Majid Zain
WELCOME MAA TAKAFUL from Samsung Life Insurance

polisi - polisi lama di letakkan / rekod dalam muzium Samsung Life... cool

ini polisi lama :) dan kiraan premium utk per 1000 sum covered. :)

ini champion2 Samsung Life. gambar di abadikan dalam museum ... hebat :)

ini putting area. utk agen / leaders release tension leh belajar2 putting................ cool 

Penerangan dalam bahasa korea dan di translatekan ke dlm bahasa inggeris. dorang peduli apa.... bahasa ibunda dorang di utamakan... mmg cool...........


Ahad, Mac 30, 2014

Malam Anugerah Kecemerlangan Kumpulan Era Bumi 2013

Malam Anugerah Kecemerlangan Kumpulan Era Bumi 2013
Tempat : Klana Resort & Spa Seremban
Tarikh : 8 Mac 2014 (sabtu)
Kehadiran : 840 orang

Alhamdulilah majlis tahunan dan terbesar Kumpulan Era Bumi iaitu malam untuk merai kan para pemenang / pejuang bagi 2013 - MALAM ANUGERAH KECEMERLANGAN KUMPULAN ERA BUMI 2013 (MAKKEB 2013).

Majlis berlangsung dengan penuh kemeriahan dengan hadiran seramai lebih 840 orang (wowwwww) dengan lebih 84 meja di penuhi dengan jemputan VVIP, VIP, top CMC, MC dan Consultant dari Kumpulan Era Bumi dari seluruh Malaysia!!!

Majlis di rasmikan oleh siapa lagi kalu bukan CEO kesayangan ramai - Encik Salim Majid Zain - CEO MAA Takaful - ceo kesayangan semua warga MAA. Dalam ucapan perasmian nya - CEO amat2 berbangga dengan pencapaian KEB yang telah melahirkan lebih dari 29 CMC dalam group yang boleh di kata kan sebagai terbesar bumiputera dalam industri takaful seluruh Malaysia.

Untuk Valiant Consult Agency - telah menghantar lebih 50 consultant yang mana sebahagian besar telah qualified utk Bilik di Klana Resort (bawa family bermalam di hotel dan mandi kolam .... ) TAHNIAH diucapkan pada semua jogho2 VCA

Majlis di meriahkan dengan penampilan istimewa Ronnie Hyper Act dengan lagu fofular nya.....Hanya Aku.... suara pun nak lebih kurang mcm aku je... cuma aku agen takaful, beliau penyanyi.... :P

Dan grand lucky draw - 1 i-pad mini utk mereka yang layak..... dan majlis berakhir dalam kul 11.45pm dengan pengumuman khas iaitu contest Kumpulan Era Bumi ke Ho Chi Minh Vietnam dgn Quota mampu capai oleh semua warga era bumi......

Dan semoga bertemu lagi tahun depan... tahniah lagi skali kepada penerima award. TOP CMC - en fahmi. TOP MC - En Shah Rizal. Top Consultant - Rodzali (agen CMC Ieruan) dan MCOT dari Valiant Consult Agency - Encik Akmal Zaman Abu :)

ini kenduri kito.............. :) cogankata dinner tahun ni hehehehe... apa2 pun mmg terbaik ar...... korang layan lah gambar2 yang ditempek di bawah ni yo.....

Ucapan Perasmian oleh siapa lagi kalu bukan CEO kesayangan kita semua... En Salim Majid Zain
Presiden KEB - Mr Raman sedang berucap......

En Hazril dgn anak2..... :)
 
mcm kenal je yang amik hadiah dan tukang sampai kan hadiah.... hehehhe

tahniah Arau untuk MCOT tahun ni! bangga sama kamu!

sebahagian dari pejuang2 VCA.....

mcam pelakon korea tak awakakakaka.... apa2 pun ... coat tu mmg beli kat korea... cantik tak mak ton akekkkekekek

Sabtu, Februari 08, 2014

Platinum Leaders Meeting - Korea Selatan

Salam

한국 슬라 탄에 오신 것을 환영합니다


Alhamdulillah - untuk kali ke-4 berturut2 saya & isteri telah Qualified untuk Platinum Leaders Meeting MAA Takaful dan untuk tahun 2014 ini ke Korea Selatan.
InsyaAllah jika tiada aral melintang pukang - saya dan isteri akan ke Korea pada 23 Feb - 27 Feb ini. Platinum Leaders Meeting adalah program tahunan yang di jalankan MAA Takaful untuk meraikan leaders yang melepasi 1 juta GFYP untuk CMC dan 500,000 untuk MC.

InsyaALlah tahun ni lebih dari 30 leaders MAA akan bersama dalam program ini dan dari pengalaman2 lepas, memang layanan VVIP akan di berikan kepada kami.... (maklumlah Platinum Leaders kata kan hehehehe)

Terima kasih MAA - menyediakan kami ke tempat yang salah dari 'impian' saya utk sampai walau ini kali ke-2 ke sana. Pertama nya 2006 hari tu :p Semoga Platinum Leaders Meeting ini terus menyuntik saya dan agensi untuk mengekalkan Million Dollar Agency utk tahun ke-5 berturut turut.

Salam

Haris

p/s : menaip blog ni sambil layan lagu oppa gangnam style :p
 
;