VCA perlukan anda.....

Khamis, Februari 19, 2015

sembang dan ride santai dgn gang2 BKF GTR1400 :)

Tarikh : 18 Feb (malam raya cina... makan besar looooooo)
tempat : MMA Santai Corner, Nilai
masa : 8.30 awal nya... tp terlewat sb hujan........

kawe 2 butir GTR 1400 dari shah alam... bersama Shah :) s.alam - nilai 25 min shj huhuhu..... tu pun nasib baik kete banyak.. tidak lagi lambat lah sampai nya hehehehhe...

lepak2 sembang2 bertukar2 fikiran dgn gang2 GTR 1400 BKF :) plan next trip... mencari patin di temerloh.............. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu :) 

salam

haris


sembang tak ingat kalu dah jumpa.... apa2 pun memang enjoy bila bersama gang2 ni........... :) 

menunggu kawan2 yang lain yang pastinya sentiasa lambat smpai hahahahaha :) 
Isnin, Februari 09, 2015

Golof di Jakarta

Tarikh : 2 Feb - 4 Feb
Tempat : Jakarta, Indonesia

Seramai 12 org (3 flite) gang2 buaya MAA telah 'berkampung' di Jakarta selama 3 hari utk program Golof MAA ke Jakarta. Mungkin acara ni akan jadi acara setiap 3 bulan skali.......... pergh hebat betul korang2 semua ni..........

aku mcm biasa lah cukupkan org je...... tp kira ok lah.... tidak x cukup 12 org jadinya :)
hari pertama main di Royale Jakarta Golf Club... memang terbaik kelab ni... tp memang jaraknya panjang utk setiap hole (penat bagi kawe yang handicap rendah ni main hehhehehehe)

hari ke-2 main di Rancamaya Golf Club............... dan hari ke-3 di Karawaci Golf CLub......... pergh.... macam pro main 3 hari straight... separuh mati rasa nya utk beginner mcm aku ni hahahahaha......

apa2 pun bila berkumpul ramai2 dgn leaders MAA Takaful memang terbaik. seronok saling bertukar info, ilmu dan motivasi antara satu sama lain....................

dengar nya nak ke Pekan Baru pulak lps ni............. tungggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

salam




haris

Platinum Leaders Conference 2014

Tarikh : 5 - 7 Feb 2015
Destinasi : Shanghai, PRC

Salam

Seramai lebih 30 orang terdiri dari CMC dan MC MAA Takaful Berhad telah sama2 berkumpul di Shanghai PRC untuk Platinum Leaders Conference 2014.

Saya berada dalam group 2 bertolak dari KLIA pada 1.40am 5hb (Khamis)..... bersama dgn EVP dan rakan2 CMC. Alhamdulillah penerbangan mengambil masa lebih 5 jam ini mendarat dgn selamat di Pudong Airport, Shanghai :)

kami 'disambut' dengan suhu yang teramat lah sejuk nya heheheh... tua2 ni agak kurang suka dgn cuaca sejuk2 cam ni :( teringat dulu awal2 trip bersama MAA, cuaca sebegini lah yang di nanti sebab boleh 'keluar asap' dari mulut bila bercakap..... huhuhu... skrg tidak lagi.... :)

pekena breakfast di airport dulu sebelum bergerak utk lawatan pertama ke syarikat insurans  TERBESAR di China :) PingAn (baca betul2 PingAn bukan Pinggan ) hehehee
Diberi taklimat dan penerangan oleh kakitangan tertinggi PingAn bagaimana mereka mencapai sasaran hampir 45% market insurans di China... HEBAT! sesi soal jawab dengan translator En Philip Wong dan Mr Khor berlangsung hampir lebih 3 jam :) tkasih atas ilmu yang banyak dapat dari sharing terbaik ini.

dan selepas itu bermula lah acara BEBAS sebebasnya heheheheh.... petang tu balik rehat2 hotel. hari ke-2 pergi ke tempat apa ntah nama nya :) tp tradisi peninggalan kerajaan Kuno China dolu2 lah kiranya.... biasa lah... hampir sama je binaan nya seperti di Beijing, Taipei dan lebih kurang sama seperti di Korea :) ada istana, tempat gundik, dayang dan kolam dalam istana :)

pada malamnya di bawa menaiki Cruise menyusuri sungai yg lupa nama nya hehehehe :) tp ambil gambar memang cantik berlatar belakangkan bangunan Oriental Pearl TV Tower :) seperti di bawah :)
dan seperti biasa suhu hampir 0 darjah huhuhu.... ore kelate kato SEJUK WEH..................... abis semua baju di pakai nak ilang sejuk heheehhe :)

dan esokkannya hari ke-3, perghhhhh dpt merasa bermain Golf dalam suhu sejuk :) (nanti saya update dalam entry lain dalam blog ni)

gini lah... malas nak taip panjang2.... satu gambar memberikan beribu erti... jd layan lah gambar2 yang di tempek di bawah ni.....................

memang MAA Takaful syarikat takaful terbaik di MALAYSIA :) untuk client dan agensi

salam

haris


naik MAS.... antara syarikat penerbangan terbaik dunia sebenarnya :) proudly Malaysian!

Mee apa ntah heheheheh.... pagi2 smpai airport makan yang ni... tengok kat gambar ni mcm tak tergamak lah pulak nak makan nya hehehehe

dgn cik isteri... dalam ofis PingAn.... ni bukan HQ nya... hanya sebahagian dari branch utamanya di Shanghai :)

dengan tuan EVP MAA Takaful yang sentiasa COOL - encik Saiful Nizam Esahak

eksekutif bas utk orang2 penting MAA hehehe

dgn tomorrow building bersama Mr Khor :)

bab ni paling malas nak citer :) makan memang terbaik kali ni... sekali makan smpai 12 course di angkatnya... paling best kambing panggang.... tengok punya banyak sb tak larat nak makan dah :)

top2 CMC dengan TOP Operator takaful di Malaysia - MAA Takaful 

group photo di PingAn

dengan siapa lagi kalau bukan dengan orang paling hebat dan CEO Takaful terbaik Malaysia - Encik Salim Majid Zain :)
proud to be part of MAA Family :)


Ahad, Januari 25, 2015

VCA secara rasmi bergelar Korporat Agensi



Bermula 1 Jan 2015 - alhamdulillah VCA telah berdaftar sebagai satu agensi Korporat bersama MAA Takaful dengan kod agen

T00008P


semoga VCA terus sukses menjadi antara agensi yang terunggul di MAA dan terus relevan dalam industri.

SELAMAT MAJU JAYA VCA

salam

HARIS
 
;