VCA perlukan anda.....

Khamis, Mac 26, 2015

Contest VCA 100 kes 2014 - ke Medan Indonesia kita...................

Salam

Tarikh : 23 - 25hb Mac 2015
Tempat / Lokasi : Medan, Sumatera Utara Indonesia
Kekuatan : 6 orang (CMC Haris, En Farid, En Afzai, En Hazril, En Raimi dan En Eric)

Alhamdulillah Qualifiers untuk contest 100 kes VCA 2014 telah di bawa ke tempat seperti di janjikan.... mana lagi kalu bukan Medan Indonesia. Dengan menaikit pesawat kepunyaan Tony Fernandes, jogho2 VCA berangkat seawal jam 7.40 am waktu Malaysia Barat  (rujuk kamus BM - Kelate) jika tak paham perkataan Jogho heheheh

Smpai di airport baru Medan Kuala Namu jam 7.40 am waktu indonesia barat hehehehehe... di ambil oleh tour guide yang kenal lama dah - pak marwan. lepak pekena nasi padang dulu sebelum bergerak terus ke destinasi pertama - Danau Toba :)

jarak x jauh pun......... tp jalan mmg perghhhhhhhhhhhh...... teruk beb.. hampir 5 jam baru smpai :( penat di buatnya. smpai2 terus cek in hotel kat Danau Toba ni iaitu DANAUTOBA INTERNATIONAL COTTAGE :) lepas je cek in - naik kapal ke pulau samosir. dlm 45 min perjalanan. jumpa siapa lagi di sini kalau bukan suku Batak. tapi suku batak kali ni dah insaf. dah x makan org dah hehehehehe :) balik bilik dan acara kembali bebas (penat sebenarnya seharian di lambung dalam kereta hehehe)

Esoknya - lewat pagi cek out hotel dan terus bergerak ke satu tempat utk melihat air terjun si piso piso :) yg menarik air terjun ni - ianya datang ntah dari mana puncanya :) tiba2 je terpancut je airnya..... cuma nak boleh sampai ke air terjun ni.. mmg lagi skali di hentak, di lambung, di seret sepenuhnya dalam kereta heheehe akibat jalan yang mmg perghhhhhhhhhhhhhhhhh..........

pastu gi makan di Desa SiTungging. bestnya sebab makan ikan segar yang di tangkap dalam sangkar dan di goreng garing serta di bakar. pakcik kasi 5 bintang utk lauk dan suasana yang terbaik ini !!!!

pastu gerak balik ke Medan melalui bandar buah Berastagi :) jalan lagi skali mmg lah pergh............ aku layan buku sahaja sambil kena lambung betul2 dlm kereta hehehehe :)

sampai shj terus cek in di Emerald Hotel Medan. terbaik VCA berikan pada jogho2 nya hehehehe... dan rehat lah sepeenuh nya akibat letih perjalanan :)

esok last day - ke mana lagi kalu bukan ke pasar ikan utk temankan jogho2 berbelanja membeli buah tangan kpd org2 tersyang mereka :) aku? hanya beli buah avocado dan sehelai baju Harley :) dah x tau nak beli apa dah..........................
dan kami pulang jam 8.40 pm waktu indonesia barat bersama pesawat tony fernandes lagi skali bersama kenangan MANIS yang pasti kekal dalam memori setiap yang layak :)

Jumpa lagi tahun depan.............. insyaAllah ke Krabi kita................. VCA torbaikkkkk !!!! terima kasih VCA dan terima kasih MAA Takaful :)

menu hari pertama... apa lagi kalu bukan lauk nasi padang :) terbaik 
classic gambar ni :) dalam bot menuju pulau samosir :) 
depan rumah org batak. yg dlm gambar tu melayu malaysia, bukan batak heheheheh :)
monorel... eh silap.. monumen di Pulau Samosir 
Danau Toba - kedalaman 450m, luas 1707 km persegi. jarak 56 batu  X 16 batu... besar doh.....
hehehehe ....... HORAS HORAS HORAS... bahawa batak yang maksudnya hensem hensem hensem heheheeh 
pic ni susah nak komen :) terlebih kreatif hehehehe
mmg cantik Danau Toba sebenarnya....... lagi2 kalu kebersihan di jaga sepenuh nya... sayang sb byk sampah :(
hehehehe............ shopping di pasar ikan. pilik pak.........
ini kat desa si tungging......... mmg terbaik lauk nya dan suasana restorannya :)
depan air terjun Si Piso Piso - hebat ciptaan Allah. leh buat je apa yang di nak. 
kedai yang kami makan yang best di Tongging :)
airport baru Medan. Kualanamu............. mmg pergh tebaik
muka2 kepuasan masa nak balik dah ni hehehehe

salam

HARIS 
Jumaat, Mac 06, 2015

bergolof dalam suhu sejuk di Shanghai........... terbaik boh!

salam

masa platinum leaders MAA Takaful di Shanghai tempohari, alhamdulillah dan terima kasih MAA kerana memberi peluang kepada saya dan leaders utk merasa pertama kalinya main Golf dalam suhu 3-7 darjah celcius hehehehe

Tarikh : 7 Feb 2015
Tempat : Orient Golf & Country Club, Shanghai
Suhu : 3-7 darjah
Kekuatan : 1 flight (En Raman, Sarip Ahmad, ZB dan kawe)

smpai2 kul 7.30 am ingat leh terus t-off. tp kena tunggu dulu sb fog dan masih ada salji di padang hehehehe :) terpaksa lah tunggu smpai jam 9.30 am baru leh t off. yang bestnya siap pakai glove tebal sb sejuk. lps pukul, sarung glove lagi hahahahahah... mmg terbaik pengalaman.

lagi satu yang best - rumput di spray color hijau pada tbox dan green utk memastikan nampak menarik dan mmg cool. tmpt lain - kuning sb rumput mati akibat suhu sejuk hehehehe :)

apa2 pun mmg ini pengalaman terbaik penah di alami ::) harap dpt merasa jgk tahun dpn di Mumbai dalam Platinum Leaders di sana pulak :) 


berjacket dan ber long john akibat sejuk heheeh
atas tBox hijau je.. belakang tu fairways... hehehe :)
dgn gang2 satu flite :)
dgn jutawan CMC Ayip :)
walau rumput dan mati, tp pemandangan masih cantik sbnrnya di sini.............
Sent from my iPhone
Khamis, Februari 19, 2015

sembang dan ride santai dgn gang2 BKF GTR1400 :)

Tarikh : 18 Feb (malam raya cina... makan besar looooooo)
tempat : MMA Santai Corner, Nilai
masa : 8.30 awal nya... tp terlewat sb hujan........

kawe 2 butir GTR 1400 dari shah alam... bersama Shah :) s.alam - nilai 25 min shj huhuhu..... tu pun nasib baik kete banyak.. tidak lagi lambat lah sampai nya hehehehhe...

lepak2 sembang2 bertukar2 fikiran dgn gang2 GTR 1400 BKF :) plan next trip... mencari patin di temerloh.............. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu :) 

salam

haris


sembang tak ingat kalu dah jumpa.... apa2 pun memang enjoy bila bersama gang2 ni........... :) 

menunggu kawan2 yang lain yang pastinya sentiasa lambat smpai hahahahaha :) 
Isnin, Februari 09, 2015

Golof di Jakarta

Tarikh : 2 Feb - 4 Feb
Tempat : Jakarta, Indonesia

Seramai 12 org (3 flite) gang2 buaya MAA telah 'berkampung' di Jakarta selama 3 hari utk program Golof MAA ke Jakarta. Mungkin acara ni akan jadi acara setiap 3 bulan skali.......... pergh hebat betul korang2 semua ni..........

aku mcm biasa lah cukupkan org je...... tp kira ok lah.... tidak x cukup 12 org jadinya :)
hari pertama main di Royale Jakarta Golf Club... memang terbaik kelab ni... tp memang jaraknya panjang utk setiap hole (penat bagi kawe yang handicap rendah ni main hehhehehehe)

hari ke-2 main di Rancamaya Golf Club............... dan hari ke-3 di Karawaci Golf CLub......... pergh.... macam pro main 3 hari straight... separuh mati rasa nya utk beginner mcm aku ni hahahahaha......

apa2 pun bila berkumpul ramai2 dgn leaders MAA Takaful memang terbaik. seronok saling bertukar info, ilmu dan motivasi antara satu sama lain....................

dengar nya nak ke Pekan Baru pulak lps ni............. tungggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

salam




haris

 
;